Uw partner voor het bouwen

Zwambestrijding

Zwam is een schimmel welke meestal groeit op hout of ander organisch materiaal. De zwam tast hout aan waardoor de kans bestaat dat het dragend vermogen afneemt. In gebouwen komen we vooral de huiszwam en de kelderzwam tegen. Deze soorten ontwikkelen zich vooral in vochtige en slecht geventileerde ruimtes. Vooral kruipruimtes zijn een geliefde woonomgeving voor dit soort zwam. Echter kan het zijn oorsprong ook vinden bij een lek dak of verstopte afvoer. Het lek- en overtollige water baant zich een weg achter voorzetwanden met als gevolg vochtige ruimtes. Deze ruimtes zijn in de meeste gevallen niet zichtbaar, wat betekent dat de zwam pas laat wordt opgemerkt. Doormiddel van schimmeldraden kan zwam zich ook verspreiden naar de muren en betonconstructies. De gezondheid kan er door zwamvorming in de woning onder lijden. Zo is een veel voorkomende klacht geïrriteerde luchtwegen.

Opsporing - bestrijding - voorkomen
Zwammen zijn lastig te herkennen, omdat een groot deel van de zwam in het hout groeit en de schimmeldraden zijn zo dun dat ze niet altijd met het blote oog waarneembaar zijn. Bouwbedrijf Bakker Arkel B.V. heeft de afgelopen jaren in opdracht van diverse woningbouwverenigingen en particulieren veel werkzaamheden verricht op het gebied van zwambestrijding en dit heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een echt specialisme. Bij dit specialisme behoort niet alleen het opsporen en verwijderen van zwam, maar tevens verzorgen wij preventieve en bouwkundige oplossingen die niet alleen tijdelijk maar ook voor de toekomst een zwamvrije woning garandeert.

VCA en FSC® gecertificeerd
Zwambestrijding is alleen mogelijk als deze professioneel bestreden wordt en deze kan best ingrijpend zijn. Onze specialisten beschikken over zeer veel kennis en ervaring. Ook op het gebied van veiligheid en milieu neemt Bouwbedrijf Bakker Arkel B.V. haar verantwoordelijkheid, zo zijn alle werknemers VCA gecertificeerd en wordt er voor de houten vloeren en balken alleen gebruik gemaakt van FSC® gecertificeerd hout. 

zwam_7_550

zwam_8_550

Neem contact met ons op

Bouwbedrijf Bakker Arkel B.V.
Vestiging Arkel
Onderweg 28, 4241 XG Arkel
Postbus 781, 4200 AT Gorinchem
Tel.: 0183 - 622311
Fax: 0183 - 623426

Vestiging Capelle
Mient 20, 2903 LC Capelle a/d IJssel
Tel.: 010 - 4514063

Vestiging Bergambacht
Ambachtstraat 16, 2861 EX Bergambacht
Tel.: 0182 - 700676

Neem contact op